Ontdek nu een nieuwe wereld met de gloednieuwe gepatenteerde DMTĀ® (Direct Metal Tooling) 3D metaal print technologie met de machines van InssTek!

In tegenstelling tot veel andere 3D metaalprinters werken de machines van Insstek niet met een poederbed, wat relatief langzaam is en veel metaalpoeder gebruikt. De poedercontainers zijn naast de laser gemonteerd en worden tegelijk met argon gas in de laserstraal gebracht waar een smeltbad ontstaat. Hierdoor worden de werkstukken veel sneller opgebouwd en wordt er geen poeder gebruikt dan het werkstuk zelf. Met deze 3D metaal printers kunt u een groot aantal metaalsoorten printen zoals aluminium, titanium, koper, RVS, nikkel etc. Doordat de, maximaal 4, containers naast de laser zijn gemonteerd kunt u de diverse metaalpoeders tegelijk of naast elkaar printen. De poeders kunnen aangeschaft worden bij diverse leveranciers.

De laagdikte wordt realtime bewaakt. Op basis van deze data wordt het proces bijgestuurd. Deze realtime bewaking bepaald de nauwkeurigheid van het proces.
Insstek onderscheidt zich daarnaast door nu al een complete lijn 3D metaalprinters te bouwen tot een werkstuk grootte van 4 meter. Indien u de 3D pronter in een geautomatiseerde productielijn wilt plaatsen kan er een custom build model besproken worden.

Link Dormac CNC Solutions

Link Dormac Productie Automatisering

Link Dormac 3D Printers

Link Dormatec